Τι είναι αγροτουρισμός;

Μια αλλιώτικη πρόταση για τις διακοπές σας: σε μια αγροτουριστική μονάδα, έχετε τη δυνατότητα να συνδυάσετε – αν θέλετε – τις διακοπές σας με την δραστηριότητα που αναπτύσσει η οικογένεια που την διατηρεί, συμμετέχοντας σ’ αυτές!

Ο αγροτουρισμός δραστηριοποιείται σε μη αστικό περιβάλλον, μέσα σε κάποιο αγρόκτημα. Έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά κάποιες αγροτικές καλλιέργειες, να συμμετάσχετε σε αυτές και να απολαύσετε το αποτέλεσμα του κόπου σας! Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και για τα μικρά παιδιά, να δουν από κοντά και να μάθουν κάποια πράγματα για την γη και την καλλιέργειά της. Το αγροτουριστικό κατάλυμα είναι εναρμονισμένο με τη φύση και προσφέρει όλες τις ανέσεις και τις παροχές ενός ξενοδοχείου πολυτελείας.

Εννοείται βέβαια, ότι αν το επιθυμεί ο επισκέπτης συμμετέχει, αλλιώς κάνει κανονικά τις διακοπές του όπως ο ίδιος θέλει, απολαμβάνοντας έτσι κι αλλιώς τα προϊόντα του αγροκτήματος και αξιοποιώντας τις ώρες του όπως επιλέγει!

Κάθε αγροτουριστική μονάδα δραστηριοποιείται σε τομείς καλλιέργειας που ευνοούνται στην περιοχή στην οποία βρίσκεται. Για παράδειγμα, σε κάποιες μονάδες κύρια δραστηριότητα είναι η κτηνοτροφία, σε άλλες οι ελιές και τα αμπέλια, σε άλλες τα περιβόλια και τα μποστάνια.

Κοινός παρονομαστής σε όλες, είναι το ότι τα προϊόντα που παράγονται και παρασκευάζονται, τροφοδοτούν το κατάλυμα στα πρωινά ή στα γεύματα, καθώς επίσης μπορούν και να πωλούνται στους επισκέπτες.

Αγροτουρισμός λοιπόν, για διακοπές με ενδιαφέρον!